Şu an sitemizde 19 kişi
bulunmaktadır

Fiyatı Etkileyen Unsurlar

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Psikolog Görüşmesi Desteğini Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulan psikolog desteği, genellikle yılda belirli bir seans sayısını içerir. Bu seanslar, sigortalıların psikolojik destek alabilmeleri için belirlenmiş bir hak olarak değerlendirilir. Örneğin, Acıbadem Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigortası, Axa Sigorta gibi önde gelen sigorta şirketleri, sigortalılarına yılda belirli sayıda ücretsiz psikolog seansı imkanı sunmaktadır.

05.01.2024
Devamı...

Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Nasıl Karşılaştırılır?

Özel ve tamamlayıcı sağlık sigortalarında dikkate alınabilecek birçok karşılaştırma kriteri bulunur. Bunlar elbette önemine göre kişiler arasında değişkenlik de gösterebilir. Ücret, yaş sınırı, ayakta ve yatarak tedavi teminatları, yıl içinde toplam faydalanma hakkı ve ek teminatlar özel ve tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl karşılaştırılır sorusunu sorarken dikkate almanız gereken başlıca kriterlerdir.

11.08.2022
Devamı...

Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Poliçe Yenileme Döneminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hem özel hem tamamlayıcı sağlık sigortası yenileme işlemi poliçe sahiplerinin, hizmetten memnun kalmaları durumunda başvurdukları bir yöntemdir. Poliçe sahipleri; isteğe göre zamanı dolan tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortasını yenileyebilir ve ayrıca ek ve ana teminatlarda değişikliğe gidebilirler. Ancak yenileme işlemleri için gerekli olan bir takım prosedürler olduğu da akıldan çıkarılmamalıdır. Bununla birlikte özel veya tamamlayıcı sağlık sigortası yenileme süreci gerekli kriterler karşılandığı sürece kolayca yapılan bir işlemdir.

30.06.2022
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortasında Şirket Değişikliği

Tamamlayıcı/özel sağlık sigortası şirket değişikliği, dikkatle takip edilmesi gereken bir süreçtir. Özellikle de sigorta şirketlerinin geçiş sürecinde nasıl bir prosedür uyguladığı çok iyi bilinmelidir. Bu süreç devam ederken pek çok sorunla karşı karşıya kalmak mümkündür. Örneğin; sigorta süreci boyunca yaşanan bir sağlık sorunu, geçiş yapılan yeni sigorta şirketi tarafından güvence altına alınmayabilir. Bu tarz sorunların yaşanmaması açısından tamamlayıcı/özel sağlık sigortası şirket değişikliği yapılmadan önce ön araştırma yapmak oldukça faydalıdır.                                         

17.06.2022
Devamı...

Aile Boyu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Avantajları

Aile boyu tamamlayıcı sağlık sigortası sizin ve ailenizin zorunlu sosyal güvenlik sigortasını tamamlayarak özel hastanelerde beklenmedik harcamalardan sizi kurtarır. Maddi kaygılarınızı ortadan kaldırmaya yardımcı olan bu sigorta türü ile herhangi bir endişe yaşamadan özel hastanelerde gerekli muayenelerinizi ve tahlillerinizi rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Özel hastanelerde aile sağlık sigortası sahibi aileler, yapılan planlamalar doğrultusunda daha uygun ödeme kolaylıklarından faydalanarak sağlık hizmeti alır.

02.06.2022
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Diş Sağlığı ve Tedavisi

Ancak sigorta şirketleri bazı istisnai diş sağlığı hizmetlerini asistans hizmetleri kapsamında ve belirli sınırlar kapsamında karşılayabilmektedir. Bu işlemler genellikle, yılda 1 kez ile sınırlı olmak üzere, diş hekimi muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgeni, flor uygulaması ve ağız hijyeni eğitimi gibi basit ve uzun bir tedavi süreci gerektirmeyen hizmetlerdir. Yine de yaptırdığınız sigorta kapsamında böyle bir hizmeti ücretsiz olarak almanız diş sağlınızın takibi açısında oldukça faydalı ve önemli olacaktır.

26.05.2022
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Evde Bakım Hizmeti

Tamamlayıcı sağlık sigortası evde bakım hizmeti tüm sigorta şirketleri tarafından otomatik olarak sağlanan bir yatarak tedavi hizmeti değildir. Bazı şirketler bu hizmeti doğrudan ana teminata eklerken bazıları ise kişinin isteğine bağlı olarak ek teminatla sunabilmektedir. Ancak bu teminatı otomatik olarak sağlayan sigorta şirketlerinin sayısı da hiç az değildir. Her iki durumda da bu teminat genellikle parasal ve zamansal sınırlara tabidir.

19.05.2022
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Özel Hastane Fark Ücreti Ödeme

SGK ile anlaşması olsa dahi bazen özel hastanelerde tedavi masrafları oldukça yüksek fiyatlara mal olabilmektedir. Bu fiyatları asgari seviyede tutmak ise günümüzde tamamlayıcı sağlık sigortası ile mümkündür. Biz bu yazımızda özel hastane fark ücreti ödemeden iyi şartlarda tedavi olmak için gereken detayları ve fark ücreti ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.

21.04.2022
Devamı...

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları

Özel sağlık sigortası fiyatı, sigortanın kapsamına, yaş ve mevcut sağlık durumuna bağlı olarak yapılan risk analizi dikkate alınarak belirlenir. Karşılanması talep edilen ilave sağlık hizmetleri, limitli olarak belirlenen muayene sayısı gibi parametreler de dikkate alındığında ödenmesi gereken prim değişebilir.

18.04.2022
Devamı...

Özel Sağlık Sigortası Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Özel sağlık sigortası avantajları nedeniyle günümüzde sıkça tercih edilmektedir. Özel sağlık sigortası ile herhangi bir SGK kaydı olmadan dilediğiniz hastane ve doktor seçeneği ile tedavi olmak mümkündür. Özel sağlık sigortaları ile, Poliçede yer alan hizmetlere normalin daha altında fiyatlarla bir yıl boyunca tedavi olunabilir.

14.04.2022
Devamı...

Özel Sağlık Sigortasının Kapsamı

Özel sağlık sigortası kapsamı olası hastalık ya da kazalardaki tedavi masraflarının ve ödeme limitinin belirlendiği kısımdır. Bu kısım için dikkatli karar vermek ve bütçeye uygun seçenekleri tercih etmek oldukça önemlidir.

11.04.2022
Devamı...

Özel Sağlık Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Özel sağlık sigortası, meydana gelmesi olası hastalık veya kazalar için tedavi gerektiren sağlık hizmeti giderlerini ödeyen bir antlaşmadır. Özel maddeler ile çerçevesi genişletilebilen bu anlaşmalara, çeşitli sağlık giderleri dahil edilerek kaliteli hizmet ile tedavi masraflarının karşılanması hedeflenir.

07.04.2022
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Sağlanan Ekstra (Ücretsiz) Teminatlar

Sigorta şirketlerinin, sigortalılarına daha kaliteli bir sigorta deneyimi yaşatmak ve müşteri bağlılığını sağlamak, sektör rekabet koşulları içinde konumlarını güçlendirmek için ana teminatların yanında sağladıkları bazı ekstra olanaklar bulunmaktadır. Bu ilave imkanlar sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir.

23.02.2022
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası Farkı?

Sağlık sigortalarının sağladığı avantajlardan faydalanmak isteyen kişiler, tamamlayıcı sağlık sigortası mı yoksa özel sağlık sigortası mı yaptırmanın daha avantajlı olduğu konusunda kararsızlık yaşayabiliyor. Buna karar verebilmek için öncelikle;

Bu iki sigorta sistemi arasındaki temel farklılıkları,
TSS ve ÖSS’nin sağladığı avantajları ve dezavantajları ayrıca,
Kendi ihtiyaçlarımızı bilmemiz bu konuda en doğru kararı almamızı sağlayacaktır.

20.05.2021
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ömür Boyu Yenileme Garantisi Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortaları için ömür boyu yenileme garantisi; bazı sigorta şirketleri için 3, bazı sigorta şirketleri için 4 yıl ara vermeden tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılması halinde, bu süre sonunda, sigorta şirketi tarafından bir risk değerlendirilmesi yapılması ve bu değerlendirmenin neticesinde mevcut sigorta poliçenizin ömür boyu aynı koşullar ile (teminat, kapsam, limitler açısından) yenileneceğinin taahhüt edilmesidir. Bu hakkı kazanan sigortalı çok önemli...

01.05.2021
Devamı...

(Özel) Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Vergi İndirimi ve Hesaplaması

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçe fiyatlarını etkileyen birçok parametre bulunuyor. Her birimiz en iyi, ihtiyaçlarınıza en uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını, en düşük maliyetlerle yaptırabilmeyi istiyoruz. Bu yazımızda, bizlere özel sağlık sigortası maliyetlerinde hatırı sayılır maliyet avantajı sağlayabilen ve çokça sorgulanan vergi indirimi konusuna ilişkin detayları sizlerle paylaşacağız.

15.04.2021
Devamı...