Şu an sitemizde 10 kişi
bulunmaktadır

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Anne Bebek Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Rehberi

Özel sağlık sigortası, bireylerin ve ailelerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıran, maliyetlerini karşılayan ve özellikle anne ve bebek sağlığı gibi kritik dönemlerde ekstra güvence sağlayan bir finansal hizmettir. Türkiye’deki sigortacılık sektörü, geniş bir yelpazede özel sağlık sigortası planları sunarak, herkesin ihtiyacına ve bütçesine uygun çözümler sunmaktadır.

08.02.2024
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında İptal ve İade Garantisi İle Şirket Değişikliği

Tamamlayıcı sağlık sigortası iptali belirli şartlar karşılanıyorsa tabiki mümkündür.  Hatta gerekli şartlara uyduğunuz takdirde tamamlayıcı sağlık sigortanızı sorgusuz sualsiz iptal ettirebileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Tamamlayıcı sağlık sigortası iptali için öncelikle mevcut sağlık poliçenizde memnun olmadığınız durumları bir dilekçe ile sigorta şirketinize bildirmeniz gerekmektedir. Ayrıca para iade garantili iptal işlemi için 30 günlük süreyi geçmemeli ve bu süre içinde de yaptırdığınız sigortadan yararlanmamış olmanız gerekmektedir.

19.12.2022
Devamı...

Ev Hanımları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırabilir mi?

Aslında ev hanımları için tamamlayıcı sağlık sigortası imkânı Sosyal Güvenlik kurumu kapsamında genel sağlık sigortası kapsamındaki tüm grupların, aktif olarak çalışsın ya da çalışmasın, tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmesinin doğal bir sonucudur. Dolayısıyla, Bağ-Kur’lu, memur veya  işçi veya bunların bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin tamamı kural olarak tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilir. Kişilerin özellikle sürekli bir işte çalışmaları gerekmez. Asıl önemli olan Genel Sağlık Sigortasının olmasıdır.  

21.07.2022
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortasında Şirket Değişikliği

Tamamlayıcı/özel sağlık sigortası şirket değişikliği, dikkatle takip edilmesi gereken bir süreçtir. Özellikle de sigorta şirketlerinin geçiş sürecinde nasıl bir prosedür uyguladığı çok iyi bilinmelidir. Bu süreç devam ederken pek çok sorunla karşı karşıya kalmak mümkündür. Örneğin; sigorta süreci boyunca yaşanan bir sağlık sorunu, geçiş yapılan yeni sigorta şirketi tarafından güvence altına alınmayabilir. Bu tarz sorunların yaşanmaması açısından tamamlayıcı/özel sağlık sigortası şirket değişikliği yapılmadan önce ön araştırma yapmak oldukça faydalıdır.                                         

17.06.2022
Devamı...

Aile Boyu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Avantajları

Aile boyu tamamlayıcı sağlık sigortası sizin ve ailenizin zorunlu sosyal güvenlik sigortasını tamamlayarak özel hastanelerde beklenmedik harcamalardan sizi kurtarır. Maddi kaygılarınızı ortadan kaldırmaya yardımcı olan bu sigorta türü ile herhangi bir endişe yaşamadan özel hastanelerde gerekli muayenelerinizi ve tahlillerinizi rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Özel hastanelerde aile sağlık sigortası sahibi aileler, yapılan planlamalar doğrultusunda daha uygun ödeme kolaylıklarından faydalanarak sağlık hizmeti alır.

02.06.2022
Devamı...

En İyi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangisi?

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası, kişiden kişiye, ilden ile, bütçeden bütçeye, kapsamdan kapsama, özetle; beklentinize ve ihtiyacınıza göre değişebilen bir kavramdır. Bu nedenle en iyi TSS için öncelikli olarak kendi ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra bu kapsamda sunulan sigorta poliçelerini inceleyerek kararınızı rahatça verebilirsiniz.

12.05.2022
Devamı...

Online Sağlık Sigortasının Avantajları ve Dezavantajları

Hemen her hizmetin dijital ortamlara adapte olması ile birlikte artık tamamlayıcı ve özel sağlık sigorta işlemleri de internet aracılığı ile rahatlıkla yapılabilmekte. Peki internetten özel ve tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl yapılır ve avantajları nelerdir? Gelin bu sorularının cevaplarını ve çok daha fazlasını birlikte inceleyelim.

25.04.2022
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Kapsam Dışı Durum ve Hastalıklar

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenizden en yüksek verimi alabilmek için sigorta kapsamında olan ve olmayan durumları çok iyi bilmeniz gerekiyor. Çünkü bazı durumlarda hiç tahmin etmeyeceğiniz sağlık işlemleri özel koşullarla poliçenize dahil edilmiş olabileceği gibi, yine sizin için önemli olabilecek bazı sağlık işlemleri poliçe kapsamına dahil edilmemiş olabilir.

20.10.2021
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ömür Boyu Yenileme Garantisi Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortaları için ömür boyu yenileme garantisi; bazı sigorta şirketleri için 3, bazı sigorta şirketleri için 4 yıl ara vermeden tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılması halinde, bu süre sonunda, sigorta şirketi tarafından bir risk değerlendirilmesi yapılması ve bu değerlendirmenin neticesinde mevcut sigorta poliçenizin ömür boyu aynı koşullar ile (teminat, kapsam, limitler açısından) yenileneceğinin taahhüt edilmesidir. Bu hakkı kazanan sigortalı çok önemli...

01.05.2021
Devamı...

(Özel) Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Vergi İndirimi ve Hesaplaması

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçe fiyatlarını etkileyen birçok parametre bulunuyor. Her birimiz en iyi, ihtiyaçlarınıza en uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını, en düşük maliyetlerle yaptırabilmeyi istiyoruz. Bu yazımızda, bizlere özel sağlık sigortası maliyetlerinde hatırı sayılır maliyet avantajı sağlayabilen ve çokça sorgulanan vergi indirimi konusuna ilişkin detayları sizlerle paylaşacağız.

15.04.2021
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Dezavantajları Nelerdir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Özel Sağlık Sigortasına göre daha düşük maliyetli bir çözüm olmakla birlikte bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Bu dezavantajlar özetle;
Bu sigorta türü, SGK ile anlaşmalı olmayan kurumlarda kullanılamaz,
SGK ile anlaşması bulunmayan doktorların muayenehanelerinde kullanılmaz,

20.02.2021
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından alacağınız sağlık hizmetleri için ödeyeceğiniz, SGK ‘nın ödemediği fark ücretlerini ürün özel ve genel şartları kapsamında kapsayan bir poliçedir.

17.12.2020
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası; özel hastanelerin acil servisleri de dahil olmak üzere tüm ayakta ve yatarak tedavi masraflarını karşılar. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdıysanız...

29.12.2020
Devamı...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Öncelikle sigortalanacak kişinin yaşı sigorta primini etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Sigortalanacak kişinin yaşı ne kadar genç olursa ödenecek prim de o derece düşük...

24.12.2020
Devamı...

Çocuk ve Gençler İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Peki Tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanmasını istediğimiz çocuk ve gençlerin bu makul bütçeli ve konforlu hizmetten yararlanabilmeleri için ne gerekmekte ve süreç nasıl işlemektedir. Burada devreye öncelikle...

29.12.2020
Devamı...

Covid 19 Ve Benzeri Salgın Hastalıklarda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarında salgın hastalıklar kapsam dahilinde değildi ta ki Dünya ve Ülkemiz Covid-19 ile karşılaşana kadar. Covid-19 un hayatımıza girmesi ile ülke çapında yaşanılan pandemi sonrasında...

24.12.2020
Devamı...