İçindekiler Tablosu
Öngörülemeyen sağlık sorunlarına tedbir almak için özel sağlık sigortası yaptırmaya karar verdikten sonra düşünülmesi gereken ilk husus poliçe kapsamıdır. Özel sağlık sigortası kapsamı olası hastalık ya da kazalardaki tedavi masraflarının ve ödeme limitinin belirlendiği kısımdır. Bu kısım için dikkatli karar vermek ve bütçeye uygun seçenekleri tercih etmek oldukça önemlidir. Özel sağlık sigortası kapsamı hakkındaki detaylı bilgileri sizler için derlediğimiz bu yazıda bulabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Kimleri Kapsar?
Özel sağlık sigortasını kimler yaptırabilir sorusunun yanıtı olarak bazı özel şartlar dışında 18-65 yaş grubu denilebilir. Bu yaş grubu aralığındaki kişilere çeşitli muayene, tetkik, tahlil, ayakta veya yatarak tedavi gibi hizmetler poliçe dahilinde sunulur. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü bireyler için sigorta şirketine göre değişmekle birlikte uygun sağlık sigortası bulunabilir. Detaylar için sigorta şirketlerinden teklif almak gereklidir.
18 yaş altı ebeveyn sigortasından yararlanabildiği için ayrı bir sigorta poliçesine gerek yoktur. Yine bazı özel durumlar ve sigorta şirketine göre 18 yaş altı da özel sağlık sigortası kapsamına dahil olabilir.
65 yaş genel olarak özel sağlık sigortası kapsamı için üst sınır olarak belirlense de bazı özel durumlar ve sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir.
Tabloda çeşitli sigorta şirketlerinin özel sağlık sigortası kapsamı dahilindeki üst yaş sınırı verilmiştir.
Sigorta Şirketi | Üst Limit Yaş Sınırı |
Groupama Sigorta | 60 Yaş |
Ray Sigorta | 65 Yaş |
Alianz Sigorta | 55 Yaş |
Ak Sigorta | 60 Yaş |
Sompo Japan Sigorta | 56 Yaş |
Demir Hayat Sigorta | 60 Yaş |
Özel Sağlık Sigortası Hangi Sağlık Hizmetlerini Kapsar
Özel sağlık sigortası kapsamı, içinde bulunan hizmetler ile kullanıcısına tedavi masrafları konusunda avantajlı sunar. Bunun olması için poliçenin doğru hizmetleri barındırması gerekir. Peki özel sağlık sigortası neleri kapsar?
Özel sağlık sigortası kapsamı yatarak tedavi ve ayakta tedavi olmak üzere iki kısımda incelenebilir. Buna göre özel sağlık sigortası yatarak tedavi kapsamında olması beklenen hizmetler şu şekildedir.
- Cerrahi müdahale
- Yoğun bakım
- Ambulans hizmeti
- Fizik tedavi
- Ameliyatta kullanılacak tıbbi malzemeler
- Protezler
- Doğum teminatı
- Yeni doğan bebek hizmetleri
- Trafik kazaları sonrası diş tedavileri
- Evde bakım
- Rehabilitasyon
- Kemoterapi ve radyoterapi
- Yurt dışı sağlık hizmetleri
Özel sağlık sigortası ayakta tedavi kapsamı ise şu maddeleri içerir:
- Tercih edilen hastane ve doktor muayenesi
- Teşhis ve tedavi
- Tam kapsamlı sağlık kontrolü
- Yurt içi ve yurt dışı sağlık hizmetlerinden yararlanma
- Hastane, poliklinik, fizik tedavi merkezi, eczane gibi kurumlardan alınan hizmetler
- İlaç
- Laboratuvar hizmetleri
- Görüntüleme ve tanı yöntemleri
- Küçük müdahaleler
- Checkup
Özel Sağlık Sigortasının Kapsadığı Hastalıklar
Özel sağlık sigortası kapsamı dahilinde teşhis ve tedavi olmak için sigorta tarihinden itibaren 12 ay geçmiş olması gerekir. 12 aylık bekleme süresi dolduktan sonra özel sağlık sigortası kapsamındaki hastalıklar şu şekilde sıralanabilir:
- Böbrek hastalıkları
- Tiroit rahatsızlıkları
- Bademcik ve geniz eti
- Burun polipleri
- Varis
- Rahim ve yumurtalık rahatsızlıkları
- Prostat
- Kistler
- Eklem hastalıkları
- Safra kesesi
- Fıtık
- Sinüs hastalıkları
- Omurga ve disk hastalıkları
Özel sağlık sigortanızın kapsadığı hastalıklar, poliçe kapsamınıza ve tercih ettiğiniz sigorta şirketine göre değişebilir. Bu nedenle en doğru bilgiyi sigorta yaptırmak istediğiniz şirket ile irtibata geçerek almalısınız. Ya da farkibizden.com web sitemizin canlı iletişim kanallarından https://farkibizden.com/#hizmetlerimiz bize ulaşarak bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortasında Kapsam Dışı Hastalıklar
Özel sağlık sigortasında poliçenin başlangıcı olan tarihten önce var olan rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Özellikle kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamında yer almaz.
Poliçe tarihinden önce var olan hastalıklar dışında özel sağlık sigortası kapsam dışı rahatsızlıklar; genetik hastalıklar, kronik rahatsızlıklar, sakatlık ve obezite gibi durumlardır. Ayrıca gıda ve yağ oranı belirleme testleri de sigorta kapsamı dışındadır.
Estetik işlemler, psikiyatrik ve psikolojik bozukluklar da özel sağlık sigortası kapsamı dışındadır. Bunların dışında; psikiyatrik testler, sünnet ve fimozis işlemleri de özel sağlık sigortası tarafından ödenmez.
Özel Sağlık Sigortası Kapsamındaki Hastaneler
Özel sağlık sigortası yaptırmak Türkiye’nin en iyi hastanelerinden tedavi hizmeti almak için en iyi yoldur. Hastane isimleri şehir ve bölge olarak farklılık gösterse de en kaliteli hizmetin alınacağı hastane ve doktor tercihi sigorta sahibine aittir.
Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişi anlaşmalı hastaneler ve doktorlar ile ilgili önceden bilgi alabilir. Bunun için yapılması gereken sigorta şirketlerinden yaptırmak istediği sigorta kapsamı ile ilgili teklif almaktır. Böylece kendisi, ailesi veya çalışanları için en doğru seçimi yapmış olur.
Bu bağlamda özel sağlık sigortası kapsamı hakkında detaylı bilgi almak, anlaşmalı hastaneler, limit ve ödeme bilgilerine ulaşmak için web sitemizden hemen teklif alabilirsiniz.
Hayattaki en önemli konulardan biri sağlıktır ve ertelenmeden güvence altına alınması gerekir. En iyi hastanelerde tedavi olmak ve tercih ettiğiniz doktora muayene olmanın en avantajlı yollarından biri ise özel sağlık sigortasına sahip olmaktır. Doğru tespit edilmiş özel sağlık sigortası kapsamı ihtiyaç duyduğunuz tedavileri karşılamanın en mantıklı ve ekonomik yoludur. Dolayısıyla kaliteli sağlık hizmetine ulaşmak için yaptığınız masrafları azaltmak için özel sağlık sigortası avantajlarından istifade edebilirsiniz. Bu bağlamda siz de sağlığınızı güvence altına almak için sağlık sigortanızın dijital adresi farkıbizden.com ile iletişime geçebilirsiniz.
Son olarak özel sağlık sigortası ile ilgili olarak daha kapsamlı bilgi için web sitemizdeki Özel Sağlık Sigortası Nedir? yazısına göz atabilirsiniz.